Het herfstnummer 2024 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal,  is verschenen.

De abonnees kunnen weer genieten van een aantal gevarieerde artikelen o.a. :

  • Mart Graef duikt in de historie van de grafsteen van Balthasar Lauw, wachtmeester van het grafelijk huis Horn, die zich bevindt op de binnenplaats van het kasteel van Horn.
  • Enkele leden van IVN en de Studiegroep Leudal beschrijven opvallende wegbermplanten in en rondom het Leudal. In dit nummer  het Torenkruid.
  • Leni Verstegen uit Den Haag maakte in 1934 met vier avontuurlijke vriendinnen een vijfdaagse voettocht door Midden-Limburg. Zij vertelt op een interessante wijze over de eerste dag hiervan, die zich in het Leudal afspeelde.  
  • Ruud Spee beschrijft in een uitgebreid en zeer lezenswaardig artikel de oudste “topografische” kaart van Limburg, een 16e-eeuwse kaart van Midden-Limburg. Vrijwel alle Leudaldorpen komen hierbij aan bod.
  • Bert Heijnen is op bezoek gegaan bij Mia en Theo Minkenberg in Neeritter, die erg begaan zijn met de natuur en het milieu en zich hierover grote zorgen maken.
  • Paddenstoelenkenner Gerard Dings beschrijft op zijn eigen kundige wijze een aantal recente paddenstoelenvondsten uit ‘t Leudal
  • Thijs Zeelen vertelt uitgebreid over de wisselvallige zomer van 2024.  In de weerhistorie over het Leudalgebied gaat hij in op de oorlogszomer van 1943 met o.m. twee hittegolven.
  • Op de achterzijde een aantal mooie vergelijkingsfoto’s van Haelen uit 1965 en 2024.

Het geheel is met circa 35 foto’s en illustraties ruim verlucht.  

Hebt u belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 19 euro met ingang van 2024 abonnee worden. U ontvangt dan 4x per jaar het tijdschrift Rondom het Leudal. Als welkomstgeschenk ontvangt u bovendien gratis alle 4 nummers, die in 2023 zijn verschenen, plus het boek “Het Leudal in prentbriefkaarten” plus  het recent uitgekomen boek “De andere kant van de bevrijding. In 80 tastbare herinneringen”. U kunt zich opgeven als abonnee per email via studiegroep.leudal@hetnet.nl , via internet www.rondomhetleudal.nl, telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.