Donderdagmiddag, 11 juli 2024, vond een constructief gesprek plaats over ideeën en een mogelijke aanpak naar aanleiding van het visiedocument van de Stuurgroep Roggel Bruist: ‘Contouren voor een leefbaar en levendig centrum Roggel’.

Vanuit de gemeente Leudal waren Yvonne Houtakkers (procesregisseur Teamontwikkeling), Randy Habets (afdeling economische zaken) en Sabine de Jong (landschapsecologie) vertegenwoordigd. Vanuit de Stuurgroep Roggel Bruist zijn Henny van den Beuken en Tjeu Van de Laar aanwezig.

Na een korte kennismaking werd het voorkomen van de teloorgang van het gemeenschapshuis La Rochelle en het behoud van een supermarkt in het centrum vermeld als de aanleiding voor het schrijven van een visiedocument.

De stuurgroep Roggel Bruist kiest voor een integrale benaderingswijze wat betreft de kwaliteit van de leefomgeving. Daarvoor is samenwerking noodzakelijk tussen inwoners, ondernemers en overheid (met name de gemeente Leudal).

Een drietal Quick win ideeën werden gepresenteerd met concrete suggesties voor invulling:

  • De herinrichting van een beleving pad tussen het centrum van Roggel en recreatiepark de Leistert;
  • De herinrichting van de beek tussen brug Dorpstraat en brug Brugstraat;
  • Een initiatief voor winkel en horecabeleving in het centrum van Roggel.

Het handelt om de inrichting van de openbare ruimte waarover de gemeente zeggenschap heeft. Voor Roggel Bruist is het dan ook van belang dat er gemeentelijk draagvlak en ondersteuning is voor verdere uitwerking van deze ideeën.

Ambtelijk werd geadviseerd om te kiezen voor één van de gepresenteerde ideeën (beleef en beweeg pad de Leistert – centrum Roggel) en een en ander concreet uit te werken in projectvorm waarbij vanuit de gemeente gereageerd kan worden op haalbaarheid, realisme en ontwikkelingskansen.

Door Roggel Bruist werd aangegeven dat daarnaast, door afwezigheid van een ondernemersvereniging, het organiseren van een overleg met de Roggelse horeca en Retail van belang is in samenwerking met recreatiepark de Leistert en de gemeente Leudal.

Wordt vervolgd.